هماکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم 951 هزار تومان، قیمت دلار 21 هزار و 900 تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 9 میلیون و 600 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 9 میلیون و 500 هزار تومان است.
در بازار سبزهمیدان هم اکنون، قیمت نیمسکه بهار آزادی 5 میلیون و 100 هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی 3 میلیون و 50 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 800 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم 951 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یکمیلیون و 272 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 120 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
گفتنی است، به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 2 هفته تعطیل اعلام شده است؛ قیمت های درج شده در این خبر نیز با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.
در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 21 هزار و 900 تومان، قیمت یورو 25 هزار و 300 تومان و درهم امارات 5 هزار و 800 تومان اعلام شده است.
نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان، قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.
به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.
به گزارش تسنیم، در صرافیهای بانکی قیمت دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل کاهش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 20 هزار و 643 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 20 هزار و 234 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 25 هزار و 249 تومان و قیمت خرید یورو نیز 24 هزار و 749 تومان اعلام شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر میکند.
در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی اظهار داشت: با توجه به افزایش ۳۹ درصدی دستمزد کارگران و افزایش نرخ مواد اولیه به خصوص مس، فولاد و آلومینیوم، تولیدکننده لوازم خانگی چارهای جز افزایش قیمت ندارد چراکه قیمت هر کالایی متأثر از نرخ مواد اولیه و هزینه هاست.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در مورد افزایش ۲۵ درصدی نرخ کالاهای شرکت پارس خزر، گفت: بسیاری از شرکتها افزایش قیمت ندادهاند و بعضی نیز همچون همین شرکت افزایش قیمت داشته است. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که افزایش قیمت در شرایط فعلی اجتناب ناپذیر است.
فولادساز کالا را با قیمت جهانی به تولیدکننده داخلی میفروشد
وی ادامه داد: فولادسازان معادن، گاز، برق و نیروی کار ارزان قیمت دارند ولی زمانی که قرار است محصول خود را به تولیدکننده داخلی بفروشند، قیمتها را با قیمت جهانی محاسبه میکنند. از آن طرف هم قیمت جهانی افزایش داشته است و به همان تناسب فولادساز کالا را با قیمت بالاتری به داخلیها میفروشد.
غزنوی گفت: لوازم خانگی نه ارز ۴۲۰۰ تومانی میگیرد و نه مشمول چیز دیگری میشود از این رو شرایط بازار قیمتها را مشخص میکند؛ تولیدکننده مدارک را به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان میفرستد و سپس اقدام به تغییر قیمت میکند.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی یادآور شد: اواخر سال ۹۶ قیمت دلار ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بود اما به مرور تا ۹ برابر افزایش یافت با این حال قیمت لوازم خانگی ۳ برابر افزایش یافته است؛ اگر وابستگی صنعت لوازم خانگی به خارج زیاد بود نرخ این محصول نیز به تناسب دلار بالا میرفت، به شکلی که باید قیمت یک ساید از ۲۰ میلیون به ۱۸۰ میلیون تومان میرسید ولی در حال حاضر کمتر از ۵۰ میلیون تومان است.
به گزارش مهر، روز گذشته خبری در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد مدیرعامل شرکت پارس خزر در اطلاعیهای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است که پس از موافقت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک و با هماهنگی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، بهای فروش بیشتر محصولات این شرکت به جز ماشین لباسشویی به علت افزایش قیمت تمام شده عوامل تولید از روز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ به طور میانگین ۲۵ درصد افزایش یافته است.
هشدار درباره وضعیت تولید تخم مرغ
ناصر نبی پور با اشاره به اینکه میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری بین ۱۰ هزار تا ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان است، گفت: این رقم حدود ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب است.
وی با اشاره به افزایش نرخ مصوب نهادههای دامی طی روزهای اخیر گفت: قیمت نهادههای سویا و ذرت حدود ۱۵ درصد افزایش یافته و هم اکنون قیمت سویا ۳,۴۰۰ تومان و ذرت نیز ۱,۹۰۰ تومان است ضمن اینکه نرخ کرایهها نیز بعد از عید ۳۱ درصد افزایش داشته است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم تخم مرغ در حال حاضر بالای ۱۸ هزار تومان است، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده و با توجه به اینکه درگیر قیمت گذاری دستوری دولت هستیم و بدون مجوز دولت، اجازه نداریم نرخ را متناسب با افزایش قیمت نهادههای تولید، افزایش دهیم، پیشنهاد ما این است که تشکلها از مسئولان مربوطه به دلیل کوتاهیهایی که میکنند، به دیوان عدالت اداری یا سایر نهادهای مرتبط شکایت کنند چرا که وقتی قیمت تخم مرغ بالا میرود، مسئولان با تولیدکنندگان برخوردهای شدید و قیمت واقعی محصول را سرکوب میکنند اما وقتی قیمت پایین میآید و تولیدکننده در زیان قرار میگیرد، مسئولان قائم میشوند.
نبی پور با اشاره به صادرات تخم مرغ نیز افزود: طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته بیش از ۲۶۰۰ تا ۲۷۰۰ تن تخم مرغ از کشور صادر شده اما با توجه به کاهش شدید مصرف داخل و تولید زیاد، تأثیری بر شرایط بازار نداشته است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران دلیل کاهش مصرف تخم مرغ در داخل را فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اعلام کرد و گفت: علاوه بر این ۳,۵۰۰ تومان تعرفه نیز برای صادرات تخم مرغ اعمال شده است که در شرایط کنونی نباید این تعرفه باشد. این تعرفه در کنار کرایههای حمل و نقل باعث میشود که صادرات برای صادرکنندگان سودی نداشته باشد و مجموع این شرایط وضعیت تولید را با مشکل مواجه میکند.
وی با اشاره به نابسامانیهای بازار جوجه یکروزه نیز افزود: قیمت جوجه یکروزه تخم گذار در بازار همچنان ۱۵ هزار تومان و قیمت مصوب آن ۸ هزار تومان است که البته در این زمینه ما حق را به واحدهای مرغ مادر تخم گذار که جوجه تولید میکنند، میدهیم چرا که هر وقت قیمت جوجه کاهش مییابد مانند اتفاقی که در سال گذشته افتاد، دولت به ماجرا ورود و از تولیدکنندگان حمایت نمیکند، بنابراین این واحدها دچار زیان شدید میشوند و ناچارند به نوعی این هزینهها را جبران کنند.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: به عنوان مثال در ماههای تیر، مرداد و شهریور تولید جوجه افزایش و قیمت آن به شدت افت میکند که موجب میشود خسارات جدی به تولیدکنندگان وارد شود آیا آن زمان دولت از تولیدکننده حمایت میکند و مانع زیان گسترده آنان میشود؟
قیمت نفت خام تثبیت شد
قیمت نفت خام در معاملات امروز پنجشنبه، به رشد اندکی دست یافت تا افت دیشب خود، که علیرغم کاهش شدید ذخایر انبارهای نفت آمریکا ثبت شده بود، را جبران کند.
البته سرمایهگذاران نفت خام پس از ۲ روز رشد متوالی قیمتها از گزارش ذخایر نفتی آمریکا به عنوان بهانهای برای تثبیت سود خود استفاده کردند.
دادههای رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد و نشان داد در هفته گذشته میزان ذخایر انبارهای نفت این کشور ۸ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۸۵.۱ میلیون بشکه رسیده است.
قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، پس از افت اندک دیشب، تا ساعت ۹:۳۳ صبح امروز به وقت تهران، ۰.۱۷ درصد رشد کرد و به ۶۹.۰۸ دلار رسید.
قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا هم تا این لحظه با ۰.۰۶ درصد رشد در ۶۵.۶۷ دلار تثبیت شد.
واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت خودرو توسط شورای رقابت
علیرضا رزم حسینی در حاشیه دومین جلسه ستاد تسهیل در سال ۱۴۰۰ در خصوص افزایش قیمت خودرو گفت: شورای رقابت با جایگاه قانونی که دارد میتواند کالاهای انحصاری را قیمت گذاری کند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ ارز و افزایش قیمت اقلام مورد نیاز تولید خودرو، شورای رقابت حداقل افزایش قیمت را برای خودروها در نظر گرفت، افزود: این شورا میتواند به حذف رانت بین کارخانه و بازار کمک کند و با اعمال درست قیمت، رانت بین کارخانه و بازار را بشکند.
رزم حسینی افزود: تولید خودرو با وجود شرایط کرونا و تحریم ادامه دارد، امیدوار هستیم قیمتها واقعی شود و وضعیت بازار بهبود پیدا کند.
وزیر صمت همچنین گفت: رقابتی کردن بازار خودرو تا حدودی به واردات و فعالیت شرکتهای خصوصی نیاز دارد.
وی افزود: یکی از ستادهای خوبی که برای پشتیبانی از تولید تشکیل شده ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است و سال گذشته بیش از هزار مصوبه در کل کشور داشتیم که تا کنون ۷۱ درصد آن اجرایی شده است.
رزم حسینی با بیان اینکه امسال هم بر اساس شعار سال جلسات هفتگی این ستاد را دنبال میکنیم، افزود: وزارت صمت به عنوان متولی تولید کشور با همراهی سایر وزارت خانهها اجرای مصوبات ستادت تسهیل، و حل مشکلات واحدهای تولیدی را پیگیری میکند.
وزیر صمت با اشاره به رشد ۸ درصدی صنعت و ایجاد اشتغال ۱۲۴ هزار نفری در این بخش گفت: نکته خیلی مهمی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند واگذاریهایی بود که منجر به تولید نشده است. هفته گذشته اطلاعیهای به همه استانها ابلاغ شد تا تمام واحدهای واگذار و تعطیل شده شناسایی شوند و تا جایی که میتوانیم رسیدگی کنیم تا به چرخه تولید بازگردند.